Parcours Maasvalleiloop

Met hoogtepunten zoals:

*   Maasvallei

*   Ringdijken van de kerkdorpen Borgharen/Itteren

*   Paardenmonument

*   Kasteel Borgharen en Hoeve Hartelstein

*   Unieke omgeving met prachtige flora en fauna


PARCOURS 2019:

route 2017 en 2018 hieronder:

Lange route:

Vertrek vanaf het binnenhof van Kasteel Borgharen om dan via de ringdijk het natuurgebied  Maasvallei te betreden. Over diverse recent ontstane "olifanten"-paadjes gaan we langs en over de terp richting Itteren waar je misschien ook wel enkele Gallowaykoeien en Konikspaarden tegenkomt. Vervolgens afbuigend richting  recreatievijver via het beekje "Kanjel",  hier zul je zeker talloze sporen van bevers kunnen zien.

 

Inmiddels in Itteren aangekomen vervolgt het pad over de ringdijk, langs het kanaal en over het voormalig werkterrein van Consortium Grensmaas  tot aan hoeve Hartelstein (hier is de verzorgingspost ingericht op ongeveer km 7). Vervolgens gaan we over de Geul via de nieuwe brug en gaan vervolgens over stukje ringdijk om daarna weer bij de Maas aan te komen,  met zicht op de Belgische overzijde volgt de route verder uiteindelijk over het pad langs de idyllisch gelegen huizen verlaten we Itteren weer richting finish in Borgharen. Over de "steppe" langs het beroemde paardengraf monument en tot slot over de dijk, richting kanaal tot aan de nieuwe keersluis om via het "Lummelerveld" tot slot nog een laatste klein stukje door het dorp richting de finish bij gemeenschapshuis Haarderhof.

Korte route:

Vertrek vanaf het binnenhof van Kasteel Borgharen om dan via de ringdijk het natuurgebied  Maasvallei te betreden, over diverse recent ontstane "olifanten"-paadjes gaan we langs en over de terp richting Itteren  waar je misschien ook wel enkele Gallowaykoeien en Konikspaarden tegenkomt. Halverwege het pad is de splitsing waar de grote loop rechtdoor gaat en de korte loop rechts afbuigt.

 

Over de "steppe" langs het beroemde paardengraf monument en tot slot over de dijk, richting kanaal tot aan de nieuwe keersluis om via het "Lummelerveld" tot slot nog een laatste klein stukje door het dorp richting de finish bij gemeenschapshuis Haarderhof.

Kidsrun:

De kinderen zullen ingedeeld worden in groepen*, namelijk:

- groep 1-2 (1 rondje (+/- 350 mtr)

- groep 3-4 (2 rondjes)

- groep 5-6 (3 rondjes)

- groep 7-8 (3 rondjes)

* Onder voorbehoud afhankelijk van het aantal deelnemende kinderen

Er zal een route worden gecreëerd over het grasveld en stukje dijk gelegen naast de parkeerplaats "kermisterrein", nabij de Haarderhof (inschrijfbureau). 

 

Aansprakelijkheid:

Iedereen loopt op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid.

 

Inschrijfbureau:

Haarderhof

Schoolstraat 8, Borgharen


impressie